Opplev Norge fra jernbanevognen

Norge er ett av de landene i verden hvor det å reise med tog er et gunstig alternativ, spesielt om man sammenlikner med hva alt annet koster i Norge.

Mange av dem som besøker Norge er byfolk som ikke nødvendigvis er skogsvante eller kjent med fjellheimen. Da kan jernbanene og NSB by på en fullgod opplevelse ved å ta dem fra by til by med yndige stopp og vakre naturopplevelser underveis så vel som på små stoppesteder langs jernbanenettet.

download-43Turen fra Oslo til Stavanger

Turen fra Oslo til
Stavanger er ikke den som er mest spennende, men den gir noen flotte naturopplevelser. På veien kan man stoppe i Kristiansand, og oppleve sørlandsidyllen med egne øyne. Byens historiske gamleby, Posebyen i Kvadraturen, samt bykjernen er rolig og avslappende. Her kan man ta en båttur ut i skjærgården, man kan spise reker på brygga, eller man kan ta turen innom museet på Gimle Gård, eller ta turen ut til Bronsealderplassen i Søgne. Togturen fra Kristiansand til Stavanger byr på den beste utsikten, og den villeste naturen, men om man er lysten på mer, så er det et must å ta turen ut til Prekestolen.

Fra Oslo til Bergen med jernbanen

Om man vil oppleve det norske høyfjellet, så er Bergensbanen et alternativ som er interessant for turister. Her kommer man seg opp på Hardangervidda og det norske høyfjellet. Om man ønsker det kan man ta en dags stopp på ett av høyfjellshotellene som ligger langs skinnegangen, for virkelig å oppleve den urørte naturen. Dette er en god opplevelse, både på sommeren så vel som på vinteren, da området kan by på urørt snø og solfylte dager. Når man så ankommer Bergen, kan man ta turen ned til Bryggen, man kan besøke den marine dyrehagen, eller man kan spise en bedre middag på toppen av Ulriken.