Norsk mat i verdensklasse

Hvis du ferierer i Norge, om det er en langhelg i Oslo, eller et par ukers bilferie på sommeren, bør man spise Norsk. De siste årene har det norske kjøkkenet gjenvunnet sin status, og det er ikke bare godt å spise norsk – det er trendy.

salmone-marinato-alla-svedeseHvis du virkelig ønsker å unne deg selv noe ekstra, da drar du på Maaemo. Maaemo er en restaurant på Grønland i Oslo, som har hele tre stjerner i Michelin-guiden. 3 stjerner er det meste man kan få, så dette er virkelig ikke bare en av Norges, men en av verdens beste restauranter. Og det som er ekstra bra med Maaemo, er at de kun serverer norsk mat på norske, økologiske råvarer. Ved et besøk til Maaemo kan regne med å få servert ting som rømmegrøt med reinsdyrhjerte, og pisket økologisk smør fra Røros. Enkle ting gjort på en fenomenal måte.

Et måltid på Maaemo koster mye penger, men det er absolutt verdt det. Man får servert over 20 retter og selve måltidet tar opp i mot 4 timer. Man bør passe på å bestille bord i god tid, og man må se på hele som en opplevelse mer enn et måltid.

For de som ikke har råd til å gå på Maaemo finnes det flere gode alternativer i hovedstaden. Man kan for eksempel sjekke ut de såkalte foodtrucksene som står rundt omkring i byen. Her finner man for eksempel Ragnarokk og Anne på Landet, som tilbyr fantastiske norske retter til lave priser. Restauranten Smalhans på St. Hanshaugen byr på ekte norsk mat, men den vil også ofte være inspirert av verden der ute. På Smalhans får man hver dag, mellom 16-18, “dagens smalhans”, som er en rimelig norsk middag til en billig penge. Retten koster kun 175 kr, og serveres “family style”, det vil si at alle forsyner seg av samme fat.