Interessante fakta om gambling i Norge

Det kanskje mest interessant med norsk gambling, spesielt sett fra utenlandske øyne, er at Norsk Tipping har monopol på alt som har med gambling og pengespill å gjøre. Pengene som tjenes gjennom Norsk Tipping går tilbake til grasrota, til organisasjoner som driver med sport eller kultur. Norsk Tipping er også hovedsponsor for eliteserien i fotball, den såkalte Tippeligaen. Dette skal derimot endres fra og med neste sgamblingesong, da eliteserien blir kun hetende Eliteserien. Norsk Tipping kommer likevel til å videreføre det tette arbeidet med norsk idrett. Dette er et samarbeid som har fungert godt over flere år, selv om flere spillselskaper har inntrådt det norske markedet i senere år.

I Norge har man også strenge reklameregler mot pengespill. TV-kanaler som sender fra land utenfor Norges grenser har likevel lov til å vise slik reklame, og gjennom de siste årene har flere og flere norske kjendiser stilt opp som talspersoner for utenlandske spillselskaper. Eksempler på dette er tidligere fotballproff John-Arne Riise, samt sangerinne og blogger Tone Damli Aaberge. Det er mye penger for kjendiser i slik reklame, og for de fleste er dette hovedmotivasjonen for å stille opp.

Før i tiden var det lov med spilleautomater i Norge, men det er det ikke lenger. Inntektene til disse automatene gikk da til Røde Kors eller andre gode formål. Det er mange som savner disse spileautomatene den dag i dag. Likevel er det slik at man foretrekker å spille på nett, slik som på online casino app og andre sider for forskjellige nettspill.

En annen morsom “fun fact” om gambling i Norge, er hvordan et stort antall Lotto-millionærer kommer Verdal. På et tidspunkt ble det en løpende spøk om at om man bare flyttet til Verdal, kom man til å vinne i Lotto. Dette stemmer selvsagt ikke, men sannsynligheten virker likevel ganske stor.