Ideer til hvor du kan reise i Norge

Mange som skal reise på Norgestur tenker gjerne først og fremst på de aller største reisemålene, slik som Geiranger og Oslo. Men hva med å tenke litt alternativt? Det finnes nemlig mange fantastiske reisemål i Norge, som ikke har fått like mye omtale. Nedenfor finner du et par alternativer.

Vikersund

vsund_2Vikersund ligger ved den fantastiske Tyrifjorden, og har mange fine turmuligheter i skog og mark. Men mest kjent er likevel Vikersund for sin hoppbakke, faktisk den største hoppbakken i verden. Vikersundbakken er hjem til verdensrekorden i hopp, men kan by på mange fine opplevelser også for dem som ikke er så glade i hoppsport. Ikke bare er Vikersund en naturskjønn perle, tettstedet ligger kun en kort kjøretur fra Blåfarveværket. Dette er et fantastisk sted som alle burde oppleve minst en gang i livet. Nesten hver sommer kommer selveste Dronning Sonja hit for å åpne sesongens kunstutstilling.

Lillehammer

Lillehammer byr også på mer enn hoppbakker. Selv om Lillehammer ofte blir assosiert med OL i 1994, eller TV-serien med samme navn, er Lillehammer også hjem til landets beste litteraturfestival. Litteraturfestivalen i Lillehammer tiltrekker seg litteraturinteresserte fra hele Norge, inkludert noen av landets aller beste forfattere. Hvis man er glad i litteratur, bør man absolutt ta turen til Lillehammer. Men denne byen byr også på mange gode restauranter, samt små butikker hvor man kjøpt ting man vanligvis ikke finner i kjedebutikker.

Bare man løfter blikket litt opp fra de aller største turistmålene, vil man fort se at Norge har svært mange gode opplevelser å by på. Kanskje det til og med finnes noe i ditt eget Fylke? Da kan du jo lett dra på en dagstur istedenfor en langhelg, eller en ukes sommerferie. Hvis du er usikker på hvor du skal begynne å lete, er nettsidene til Visit Norway et godt sted å starte.