Hvordan få lavest pris på hotell i Norge?

Den siste tiden har media skrevet mye om hvordan turister sparer mye på å bestille sine billetter, turer eller hotellrom i Norge istedenfor i utlandet. Det ser ut som om det er vanlig praksis at man må betale mer om man bestiller fra USA eller Kina, eller bestiller fra Norge. Det aller beste tipset er derfor å bestille hjemmefra. Og hvis du er en av tusenvis av nordmenn som har usynlig IP-adresse, eller IP-adresse registrert i et annet land, for å få internasjonal Netflix eller lignende, kan det være lurt å skru av disse tjenestene når man bestiller hotellrom. På denne måte kan du fort tjene noen kroner.

showDet kan også være lurt å skru av såkalte “cookies”, disse lagrer dine tidligere søk slik at sider som tilbyr hotellovernattinger allerede vet at du ønsker å dra til sted x på dato yy.yy. Og nettopp fordi de vet at du skal dra, og ikke bare surfer rundt, skrur de opp prisen. Det høres kanskje utspekulert ut, men det er slik internett fungerer. Derfor bør man skru av “cookies” når man søker for hotellrom, da man kan tjene masse på dette. Det samme tipset gjelder også flybilletter osv.

Et siste tips er å ta direkte kontakt med det hotellet du har lyst til å bo på. Det er mye lettere å få god service, og gode priser, når man snakker med et menneske, enn når man forholder seg til en nettside som er laget for å få mest penger ut av deg. Bestiller man over telefon kan man også helt enkelt få fortalt om hva slags type rom man ønsker, hva slags type seng, utsikt, osv. Dette er småting som kan være med på å gjøre et fint opphold til et fantastisk opphold.

Uansett er hotell i Norge ganske rimelig, uansett om du bruker disse tipsene eller ikke.